woensdag 9 oktober 2013

Genieten van de laatste zomerzonnestralen ...

Piep sloebers en ouders

Het is alweer enkele weken geleden dat ik een berichtje op deze blog zette, dus het is hoogtijd om jullie te vertellen wat we zoal uitspookte de afgelopen weken.


Twee weken geleden brak er één van onze laatste zomerse dagen aan. We besloten dus om van de laatste zonnestralen te profiteren en een muziekles buiten te doen. Met emmers (hier en daar sneuvelde er eentje) en 2 stokken toverden we heel wat leuke klanken en ritmes uit onze mouw. Ritmes zouden niet compleet zijn zonder beweging en dus verzonnen we er een leuk dansje bij waarbij we doorschoven van emmer naar emmer. Het leek net een regendans, maar was enorm fijn om te doen!


Bij het aanbreken van de herfst mag een zoektocht naar vruchtjes en bladeren niet ontbreken. Aan de hand van een spel leerden we ook heel wat bij. De zoektocht werd al gauw omgezet in een gemotiveerd zoeken naar de naam van de boom waarbij een blad of vrucht thuishoorde. Met die bladeren, vruchten en bolsters, takken en schors, maakten we samen met het zesde leerjaar prach - ti - ge reuzenpaddenstoelen. Jullie zullen ze kunnen bewonderen tijdens het mosselfestijn dit weekend.


Alvast een hele dikke dank u voor de mama's en oma's die bereid waren om te helpen! Zonder jullie was het zeker en vast niet gelukt!